ZATERDAG 11 SEPTEMBER OPEN MONUMENTENDAG 2021

Op zaterdag 11 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats.
Het thema dit jaar: Mijn Monument Is Jouw Monument.
Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk gebleken een uitgebreid programma aan te bieden aan geïnteresseerde bezoekers aan de Capelse monumenten.
De landelijke corona maatregelen stonden vaak vergunningverlening in de weg zodat een aantal populaire activiteiten geen doorgang konden vinden zoals de driehoeksvaart met oude schepen, de paardentram en de Kunstmarkt.

Toch blijft er voldoende te genieten over. De Historische Vereniging Capelle HVC stelde een fietsroute samen die u langs de monumenten in Capelle voert die op deze Open Monumentendag voor het publiek geopend zijn. Het is een rondrit van ca. 10 km zodat u op elk punt kunt starten.

Als HVC vragen wij in het bijzonder aandacht voor de expositie 150 jaar J.A. Beijerinckgemaal  in het Historisch museum in het authentieke gemaal aan de Bermweg 13, het Dief- en Duifhuisje aan de Nieuwe Laan 11 met o.a. een expositie over de Kastelen van Capelle en last but not least de Regentenkamer  in het Van Cappellenhuis aan de Dorpsstraat tegenover de Dorpskerk.

Alle monumenten op deze route zijn geopend, maar of en welke activiteiten er plaatsvinden is geheel afhankelijk van de landelijke richtlijnen.
(link naar fietsroute)