Sloteiland

Het voormalige Sloteiland van Capelle is weer toegankelijk voor publiek. Het eiland is opnieuw ingericht en de contouren van de middeleeuwse kastelen en laatste Slot van Capelle zijn zichtbaar gemaakt.

Het initiatief voor de herinrichting van het Sloteiland is afkomstig van de werkgroep Slotpark van de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel.  De contouren van de oude kasteeltorens zijn met houten vlonders gemarkeerd. De buitenste contouren van het Slot zijn nu herkenbaar door een beschoeiing en een aarden wal dat rondom het gehele eiland is aangebracht. De bebouwing die op het eiland stond, voordat het Slot werd gebouwd, heeft vorm gekregen door het aanbrengen van stenen.

Het Sloteiland is dagelijks toegankelijk en zonder begeleiding te bezoeken.

Iedere 2e zaterdag in de maanden april tot en met oktober start om 14.00 uur een rondleiding door het Slotpark, waarin het eiland gelegen is, vanaf het Dief/ en Duifhuisje.

Het Slotpark is gelegen tussen Slotlaan en Raadhuisstraat

Het adres: Nieuwe Laan 11, 2902 BW Capelle aan den IJssel, telefoon 010-2847909, website www.hvc-capelle.nl, email info@hvc-capelle.nl

De Historische Vereniging Capelle aan den IJssel HVC is op 4 locaties in Capelle aan den IJssel actief. Soms zijn dat activiteiten die volledig door de HVC zijn georganiseerd, soms is de HVC betrokken bij (een deel van) de activiteiten op de betreffende locatie. Details zijn te vinden onder exposities.

 


Grotere kaart weergeven