Opening expositie 2024 in het Dief en Duifhuisje

Zaterdag 20 april 2024 wordt de expositie voor 2024 in het Dief en Duifhuisje officieel geopend.

Op de bovenverdieping van het Dief- en Duifhuisje wordt vanzelfsprekend weer het verhaal van de kastelen van Capelle verteld.

Er zijn maquettes en archeologische vondsten te zien.
Om 14.00 uur kunt u dan ook deelnemen aan een rondleiding door de directe omgeving van het Dief- en Duifhuisje en het Slotpark.

Beneden is er een tentoonstelling over het zwembad De Blinkert.

De jaarlijkse fototentoonstelling in het Dief- en Duifhuisje heeft dit jaar het thema ‘de Blinkert’.
Ook zijn de verhalende wandelingen weer terug van weggeweest.
 
Ieder jaar is in het historische Dief- en Duifhuisje een fototentoonstelling te zien, opgezet door de Historische Vereniging Capelle (HVC). Dit jaar is historisch fotomateriaal van de Blinkert te bezichtigen.
 
Historie van de Blinkert
In oorsprong was de Blinkert een openluchtzwembad met een grote ligwei. Op mooie dagen was het er erg druk. Vele jongens en meisjes van toen hebben er mooie zomerdagen doorgebracht. Menige kalverliefde is er ontstaan en in water opgegaan.
Daarna kwam er – na veel politieke discussie – een overdekt zwembad.
 
De Blinkert werd het eerste overdekte golfslagbad van een niet-groot concern, met een apart deel voor wedstrijden en voor doelgroep-programma’s. Er zijn heel wat activiteiten georganiseerd totdat het zwembad uiteindelijk de deuren sloot.
 
Tentoonstelling
De tentoonstelling schetst een beeld van de vele activiteiten in en om de Blinkert door de jaren heen.
 
De tentoonstelling is tot en met oktober elke tweede zaterdag van de maand geopend van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.
 
Daarnaast kan iedereen vanaf 14.00 uur deelnemen aan de begeleide verhalende wandeling in de omgeving met als thema het Slotpark.
.
Boekje
Voor geïnteresseerden is er ook een boekje te koop waarin alle foto’s zijn opgenomen. Deze is te koop voor €7,-. Leden van de HVC betalen €6,-.