Nieuwe foto-expositie in het Dief- en Duifhuisje

‘SLOTPLEIN 1950-1980’ is de foto-expositie, die is te bekijken in het Dief- en Duifhuisje aan de Nieuwe Laan 11 in Capelle-Middelwatering. Te zien zijn 40 unieke foto’s van het gebied vòòr de aanleg van het plein, het winkelcentrum, de bouw en sloop van het gemeentehuis en een aantal festiviteiten in het nieuwe centrum van Capelle, dat met de verhuizing van gemeentebestuur en – ambtenaren naar De Linie weer ‘Centrum’ af was.

Het Dief- en Duifhuisje is geopend van 13 tot 16 uur op de tweede zaterdag van de maanden mei tot en met oktober. Op de zolderverdieping wordt vanzelfsprekend weer het verhaal van de kastelen van Capelle verteld, dus ook dat van het Dief- en Duifhuisje. Toegang is gratis.
Om 14.00 uur kunt u tevens deelnemen aan een rondleiding door de directe omgeving van het Dief- en Duifhuisje, waaronder het Slotpark.

Van ‘Slotplein 1950-1980′ is een expositieboekje samengesteld, met daarin alle 40 tentoongestelde foto’s. Het boekje is voor € 9,95 verkrijgbaar tijdens de openingsuren van het Dief- en Duifhuisje aan de Nieuwe Laan 11 en het Historisch Museum aan Bermweg 13.