Geslaagde HVC-vrijwilligersexcursie naar Maassluis

Op woensdag 20 september ’23 organiseerde de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel haar jaarlijkse excursie voor de vrijwilligers van de verenging.

Na een tocht met de metro kwam het gezelschap aan in een zeer winderig Maassluis, alwaar we na een kop koffie met een plaatselijke traktatie door Maasluis werden rondgeleid door collega’s van onze Maassluisse zustervereniging.

 

 

 

 

 

Na een zeer geanimeerde en smakelijke lunch in Kevin’s grand café & restaurant, PC Hooftlaan 6 konden de vrijwilligers kiezen uit een middagprogramma bestaande uit een bezoek aan het Nederlands sleepvaart Museum, de Groote Kerk, of de stoomsleepboot De Furie.

Na een geslaagde dag togen de deelnemers weer met de metro naar Capelle, om te stranden in het metrostation Gerdesiaweg in Rotterdam, vanwege een kapotte wissel. De verdere reis naar huis had daarna wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk geraakte eenieder weer thuis.

De Historische Vereniging Capelle aan den IJssel organiseert jaarlijks een excursie voor haar vrijwilligers als dank voor de belangeloze en onmisbare inzet van de vrijwilligers voor het werk van de vereniging. De activiteit werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Capelle aan den IJssel als waardering voor het vrijwilligerswerk.

Foto’s: Koos Bouman