Home » Activiteiten » Educatie » Droge Voeten

Droge Voeten

Een interactief programma over de waterhuishouding van Capelle aan den IJssel en haar omgeving. Op een speelse wijze worden kinderen actief aan het werk gezet in een doe-circuit. Zo ontdekken de kinderen spelenderwijs dat ze in een polder wonen en dat er elke dag nog water uit ons land moet worden gepompt.

Het programma krijgt vorm in het historische Jan Anne Beijerinck gemaal. Hoogtepunt van het actieve doe-circuit is het zelf in werking zetten en bedienen van een stoommachine.

Het programma sluit prima aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs, onderdeel ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’. U krijgt ruim van te voren een handleiding toegestuurd met informatie over het project en over de voorbereiding die nodig is voor het bezoek aan het gemaal. Het circuit wordt begeleid door vrijwilligers van de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel, die tussendoor de kinderen heel wat kunnen vertellen over het gemaal en de polder. We verwachten dat de school een leerkracht en minstens 2 begeleiders meebrengt.

  • Doelgroep: Groep 6.

  • Locatie: Historisch Museum/Jan Anne Beijerinck Gemaal, Bermweg 13, Capelle aan den IJssel.

  • Duur: Ca. 1,5 à 2 uur op donderdagochtend of -middag.

  • Groepsgrootte: Tot 28 leerlingen. Is de groep groter dan 28 leerlingen, dan graag tevoren overleg met de Coördinatie Educatie.

  • Kosten: € 50,– per groep.

  • Bijzonderheden: De school neemt de leerkracht en 2 extra begeleiders mee!!

De HVC houdt graag rekening met de jaarplanning van uw school.

Als u bij de aanmelding aangeeft wanneer Droge Voeten aansluit bij uw lessen probeert de HVC daar rekening mee te houden.

Voorkeur heeft het voor- en najaar aangezien enkele proefjes buiten plaats vinden.

Coördinatie Educatie
Bob Busse

bob.busse@planet.nl
06 – 5346 3888

Lid worden? Meld je gratis aan

Logo final Main Menu variant