Hoog Water

Enthousiast geworden van het project Droge Voeten komen de kinderen in groep 7/8 nog een keer terug voor een verdere verdieping. Ook dit programma sluit prima aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs, onderdeel ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.

Dit project behandelt het ontstaan van rivieren en de maatregelen die Nederland heeft genomen om zich te beschermen tegen wateroverlast van zowel de rivieren als de zee. Zo komen de Deltawerken aan de orde en ook dijken,duinen en sluizen.  Ook de stoommachine komt nog een keertje terug. Een gevarieerd programma met verrassingen!

Het circuit wordt begeleid door vrijwilligers van de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel, die tussendoor de kinderen heel wat kunnen vertellen over het gemaal en de polder. We verwachten dat de school een leerkracht en minstens 2 begeleiders meebrengt.

  • Doelgroep: Groep 7 en 8.
  • Locatie: Historisch Museum/Jan Anne Beijerinck Gemaal, Bermweg 13, Capelle aan den IJssel.
  • Duur: Ca. 1,5 à 2 uur op donderdagochtend of -middag.
  • Kosten: € 50,– per groep.
  • Groepsgrootte: Tot 28 leerlingen. Is de groep groter dan 28 leerlingen, dan graag tevoren overleg met de Coördinatie Educatie.
  • Bijzonderheden: De school neemt de leerkracht en 2 extra begeleiders mee!!

De HVC houdt graag rekening met de jaarplanning van uw school.

Als u bij de aanmelding aangeeft wanneer HOOG WATER aansluit bij uw lessen probeert de HVC daar rekening mee te houden. Voorkeur heeft het voor- en najaar aangezien enkele proefjes buiten plaats vinden.

Coördinatie Educatie
Bob Busse
bob.busse@planet.nl
06 – 5346 3888